Dieraansprakelijkheid

Bent u door een hond gebeten en heeft u daardoor letsel opgelopen? Heeft u een trap gekregen van een paard bij een onschuldig ritje? Dieren zijn ontoerekenbaar en kunnen veel schade aanrichten. Onder bepaalde omstandigheden kan de bezitter van het dier aansprakelijk worden gesteld.

De eigenaar van het dier is in de meeste gevallen ook de bezitter van het dier, maar dit kan verschillen. Aansprakelijkheid voor dieren betreft een risicoaansprakelijkheid. Dat houdt in dat de bezitter van het dier in zijn hoedanigheid verantwoordelijk kan worden gehouden voor de gedragingen van zijn dier. Hij hoeft daar zelf niets verkeerd voor gedaan te hebben. Het gaat om de eigen gedragingen van het dier. Ook als het dier is weggelopen, kan er alsnog aansprakelijkheid bestaan. De bezitter kan soms ook aansprakelijk worden gesteld als hij aansprakelijk kan worden gehouden op grond van onrechtmatige daad, artikel 6:162 BW, indien hij de gedraging van het dier in zijn macht zou hebben gehad en bewust zou hebben toegelaten. Er bestaan echter uitzonderingen op deze regel.

Neemt u contact met ons op wanneer u schade hebt opgelopen door een gedraging van een dier. Samen zullen wij dan de kwestie bespreken en zullen we bekijken wij de bezitter van het dier aansprakelijk kunnen stellen.

Waarom Smart Letselschade?

  • Kosteloos advies
  • Landelijk werkzaam
  • Persoonlijke begeleiding
  • Binnen één werkdag contact
Werkgeversaansprakelijkheid

Werkgeversaansprakelijkheid

‘Ik ben zeer tevreden. Mijn behandelaar doet alles voor mij wat mogelijk is. Er is goed contact en ik word goed op de hoogte gehouden.’

Bekijk meer ervaringen