Verkeersaansprakelijkheid

Bent u aangereden door een andere verkeersdeelnemer? Heeft u een verkeersongeval meegemaakt? Wanneer de andere verkeersdeelnemer een verkeersfout heeft gemaakt, kan deze onder bepaalde omstandigheden aansprakelijk worden gesteld.

Een verkeersongeval kan op veel verschillende manier plaatsvinden. Bij een scooterongeluk of een aanrijding met een auto, bromfietser, tram of bus geldt dat degene die zich niet houdt aan verkeersregels, in beginsel aansprakelijk is. Bij een aanrijding op een motor is dit ook het geval. Bij een achterop aanrijding is meestal de achterop komende verkeersdeelnemer aansprakelijk. In de wet is opgenomen dat de verkeersdeelnemer in staat moet zijn om zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover de weg vrij is en tevens in acht worden genomen wat de verkeersdeelnemer kan overzien.

Vul altijd het schade-aanrijdingsformulier in met de andere partij. Doe dit naar waarheid en volledigheid. Het is belangrijk dat beide partijen het formulier ondertekenen. Het schade-aanrijdingsformulier kan namelijk als bewijs dienen dat het ongeval heeft plaatsgevonden. Tevens raden wij aan om foto’s te maken van de plek en gegevens van eventuele getuigen te noteren.

De schade als gevolg van een verkeersongeval kan erg verschillen: u kunt er niets aan overhouden, maar u kunt in een ernstig geval ook zware lichamelijke en psychische klachten aan een verkeersongeval overhouden. Ga na het ongeval zo snel mogelijk naar de huisarts of de spoedeisende hulp. Op die manier kan ook worden aangetoond dat het opgelopen letsel een gevolg is van het verkeersongeval.

Heeft u schade opgelopen naar aanleiding van een verkeersongeval? Neemt u dan contact met ons op. Samen bespreken we de kwestie en zullen we bekijken of het opstarten van een letselschadeprocedure mogelijk is.

Waarom Smart Letselschade?

  • Kosteloos advies
  • Landelijk werkzaam
  • Persoonlijke begeleiding
  • Binnen één werkdag contact
Artikel 185 Wegenverkeerswet

Artikel 185 Wegenverkeerswet

‘Ongelooflijk goede dienstverlening! Ik ben rustig en menselijk behandeld. Ik voelde me begrepen en ik had het gevoel dat er echt alles voor mij gedaan werd. Alles werd voortreffelijk en zorgvuldig afgewikkeld.’

Bekijk meer ervaringen