Wmo voorzieningen bij letselschade

Stel, u bent betrokken geraakt bij een ongeval waarbij u ernstig letsel heeft opgelopen. Het kan zijn dat u vanwege de opgelopen letselschade hulpbehoevend raakt. In dit geval heeft u mogelijk recht op vergoedingen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wij leggen u graag uit wat de wet inhoudt en wat u kunt verwachten.

Wat is de Wmo?

De Wet maatschappelijke ondersteuning(Wmo) is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. De Wmo regelt dat mensen ondersteuning ontvangen als zij zich bijvoorbeeld niet meer kunnen redden in en om het huis. 

Welke Wmo voorzieningen zijn er?

Er zijn verschillende voorzieningen die vanuit de Wmo kunnen worden aangeboden. De gemeente zal samen met u bekijken welke hulp of ondersteuning u nodig heeft. Dit kunnen algemene voorzieningen, maatwerkvoorzieningen of vervoersvoorzieningen zijn. Een boodschappendienst of een maaltijdservice zijn voorbeelden van algemene voorzieningen. Een maatwerkvoorziening is bijvoorbeeld een aanpassing in de woning of huishoudelijke hulp. Bij vervoersvoorzieningen kunt u denken aan vervoer per taxi, een rolstoel of een scootmobiel. De voorzieningen worden enkel na onderzoek door de gemeente aangeboden.

Hoe kunt u Wmo voorzieningen aanvragen?

Indien u hulp en ondersteuning via de gemeente wilt aanvragen, dient u een melding te maken bij het Wmo loket van uw gemeente. Na de aanmelding neemt de gemeente contact met u op om een afspraak te maken. De afspraak kan bij u thuis of op het gemeentehuis plaatsvinden. De deskundige onderzoekt de problemen omtrent uw situatie en mogelijke oplossingen. De uitslag van het onderzoek bepaalt of u recht heeft op hulp en ondersteuning vanuit de Wmo en de hoogte van uw eigen bijdrage. Dit wordt vervolgens uitgewerkt in een rapport.

Indien u hulp nodig heeft bij het aanvragen van de Wmo, kunt zich laten bijstaan door een onafhankelijke cliëntenondersteuner. De ondersteuner zal u helpen met informatie en adviezen bij het regelen van hulp of ondersteuning. Voor meer informatie adviseren wij u om contact op te nemen met het Wmo loket van uw gemeente.

Contact

Indien u letselschade heeft opgelopen en hulp of ondersteuning nodig heeft, kunt u uiteraard altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze juristen staan u graag te woord en wij helpen u graag bij het verhalen van de schade. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0800-3100003. Ook kunt u uw gegevens achterlaten op deze pagina, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uiteraard bent u ook van harte welkom tijdens onze inloopspreekuren op dinsdagochtend tussen 10:00 en 11:00 uur en donderdagmiddag tussen 15:00 en 17:00 uur aan de Stationsweg 32 te Leiden.

Naar het overzicht

Heb je zelf letselschade opgelopen en wil je worden bijgestaan door een belangenbehartiger?

Neem dan gerust contact met ons op via 0800-3100003 om de mogelijkheden te bespreken. Ook kun je jouw gegevens achterlaten zodat wij contact met je kunnen opnemen.

Uiteraard ben je ook van harte welkom tijdens onze inloopspreekuren op Dinsdag tussen 10:00 en 11:00 uur en  Donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur  aan de Stationsweg 32 te Leiden

Neem contact op

Delen:

Recht op een vergoeding

Heb je letselschade opgelopen en wil je weten of jij recht hebt op een vergoeding? Doe dan de check!

Doe de check!